'Mensen dachten dat ik met opzet slecht speelde bij PSV, zo erg was het'

'Mensen dachten dat ik met opzet slecht speelde bij PSV, zo erg was het'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 11:16do 17-10-2019 om 11:16

Pablo Rosario is dit seizoen de trotse aanvoerder van PSV, indien Ibrahim Afellay niet speelt. Het maakt dat de buitenwacht kritischer naar hem kijkt, zo beseft de 22-jarige middenvelder in gesprek met Voetbal International.

"Op het moment dat ik de aanvoerdersband accepteerde, wist ik dat dit seizoen andere koek zou worden", vertelt Rosario. "Je bent niet meer een van de elf spelers, maar de aanvoerder, de eerste op wie gelet wordt. De eerste wedstrijd van het seizoen moest nog beginnen, maar alle ogen waren al op mij gericht."

"Ik lees bijna alles, want ik ben een gewone Nederlandse jongen en vind het leuk om bij te blijven, maar ik kreeg begin dit seizoen op een gegeven moment bijna het idee dat mensen dachten dat ik met opzet slecht speelde, zo erg was het. Nou, zo is het echt niet. Ik werk er elke dag keihard voor, alleen loopt het soms even niet zoals je wilt."

Rosario werd in de aanloop naar het nieuwe seizoen voor het aanvoerderschap gevraagd door PSV-trainer Mark van Bommel. "Ik zat na een training op het veld en de trainer kwam naar me toe. Hij zei: Ik wil zo even met je praten", vertelt Rosario, werd 'overvallen' door Van Bommel. "Ik wist niet wat ik moest zeggen, werd een beetje stil. De trainer merkte het aan me en vroeg of ik er een dag over wilde nadenken. Dat heb ik gedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws