Topaankoop Vlap: 'De mensen verwachten door die transfersom erg veel van mij'

Topaankoop Vlap: 'De mensen verwachten door die transfersom erg veel van mij'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 10:00za 19-10-2019 om 10:00

De Brusselse topaankoop Michel Vlap is matig aan het seizoen begonnen, maar mikt nog altijd op vijftien doelpunten bij Anderlecht. De 22-jarige middenvelder uit Sneek vindt het logisch dat hij zijn draai in België nog niet heeft gevonden. Hij staat al sinds eind augustus droog.

"Vergeet niet dat ik nog maar één volwaardig seizoen kende in de Eredivisie. Het is voor mij best wennen aan enkele zaken, want dezelfde bagage als Chadli of Nasri heb ik niet. Zo krijg je in Nederland als offensieve speler minstens twee scoringskansen per wedstrijd", vertelt Vlap in een interview met Het Nieuwsblad.

"In België krijgt een heel team soms maar twee echte kansen op negentig minuten. Daarbij komt dat de mensen door die transfersom van acht miljoen euro ook erg veel van mij verwachten. Logisch, maar zelf vind ik die prijs soms nog ongelofelijk."

Vlap scoorde vorig jaar maar liefst zestien keer bij sc Heerenveen. Hij kreeg in België meerdere kansen om te scoren en stelt dat hij in een flow terecht zou komen wanneer hij sommige mogelijkheden wèl benut had. "Het viel me op hoe beheerst ik daar was aan de bal (duel met Oostende in juli, red.). Alleen vielen de resultaten tegen en nadien begon ik te forceren. Ik wou overal op het veld zijn, met als resultaat dat ik scherpte miste voor doel."

Vlap ziet dat de selectie van Anderlecht voldoende kwaliteit heeft. "Soms kijk ik op training rondom mij en denk ik nog altijd: Jeetje, wat kunnen wij toch goed voetballen. Alleen ontbreken de resultaten te vaak. Tegen Genk, tegen Oostende: telkens domineerden we de wedstrijd, maar op het einde verloren we. Met de ervaring van Frank Vercauteren hadden we die matchen misschien wel gewonnen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Komt het goed met Vlap?

(587 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws