'Ajax is daarom ook wel verplicht om jaren achtereen kampioen te worden'

'Ajax is daarom ook wel verplicht om jaren achtereen kampioen te worden'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 16:34za 19-10-2019 om 16:34

RKC Waalwijk-trainer Fred Grim ziet dat Ajax het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong nog een plekje moet geven. De twee Oranje-internationals verlieten Amsterdam afgelopen zomer voor respectievelijk Juventus en FC Barcelona.

"Het staat en draait bij Ajax nog niet zo als aan het einde van vorig seizoen", laat Grim optekenen in De Telegraaf. "Waarbij aangetekend dat het ook vreemd zou zijn als dat wél zo was. Je moet kijken naar het Ajax van vorig jaar omstreeks deze tijd. En dan denk ik dat ze wel wat verder zijn. Op de langere termijn zouden ze hetzelfde niveau moeten kunnen halen."

Zaterdagavond staat Grim met RKC tegenover Ajax in Waalwijk. De voormalige doelman stond jarenlang onder de lat bij de Amsterdamse club. Geconfronteerd met de stelling dat Ajax hard op weg is het Bayern München van Nederland te worden, antwoordt Grim: "Meer dan ooit kijkt Ajax nu hoe het eerste elftal elk seizoen weer resultaat kan boeken."

"Kampioen worden en ver komen in Europa is het uitgangspunt. In het verleden was de jeugdopleiding veel meer het uitgangspunt, maar nu wordt niet geschroomd om de geldbuidel flink te laten rinkelen", constateert de RKC-trainer. "Ajax is daarom ook uiteindelijk wel verplicht om jaren achtereen kampioen te worden, denk ik."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws