Onverwachte blamage Real op Mallorca levert Barcelona de koppositie op

19-10-2019 22:52 Laatste update: 23:13
28

Real Madrid is er niet in geslaagd om de koppositie weer over te nemen van Barcelona. De Madrilenen hadden dan moeten winnen bij Real Mallorca, maar tot ieders verbazing slaagde de promovendus er in om de drie punten thuis te houden: 1-0.

Real speelde niet al te best op Mallorca en kwam al na zeven minuten op achterstand. Lago Junior rondde een uitbraak van de eilandbewoners af en zette de gastheren daarmee op 1-0, waarna De Koninklijke wederom goed wegkwam. De 2-0 van Mallorca, wederom binnengeprikt door Junior, werd namelijk afgekeurd wegens buitenspel. Real presteerde helemaal niets en kwam pas in de tweede helft tot kansen.

Sergio Ramos was het dichtste bij een doelpunt voor de Madrilenen, maar zijn vrije trap scheerde net over het doel heen. Net op het moment dat Real het slotoffensief op poten wilde zetten benadeelde rechtsback Alvaro Odriozola zijn team door zijn tweede gele kaart te pakken. Met een man minder probeerde de ploeg van trainer Zinedine Zidane het nog wel, maar Mallorca hield betrekkelijk eenvoudig stand.

Omdat Real door de promovendus op de knieën werd gedwongen houdt Barcelona, dat eerder op de dag met 3-0 won bij Eibar, de koppositie in handen. De twee ploegen zouden volgende week zaterdag eigenlijk tegenover elkaar staan, maar die wedstrijd is uitgesteld vanwege de onrust in Catalonië.