Ten Hag ziet zes clubs die CL kunnen winnen: 'Altijd een club die verrast'

Ten Hag ziet zes clubs die CL kunnen winnen: 'Altijd een club die verrast'

21-10-2019 21:32
65

Ajax bereikte vorig seizoen de halve finale van de Champions League, maar dat wil niet zeggen dat de club in de volgende editie van het miljardenbal meteen de favoriet is. Trainer Erik ten Hag tempert de verwachtingen rond de club.

"Ik wil onszelf niet als underdog zien, maar als we als Nederlandse club tegen de nummer twee van Frankrijk, de nummer vier van Spanje en de nummer drie van Engeland spelen, zijn we dat wel degelijk", vertelt Ten Hag aan Kicker. Ajax speelt in de groepsfase tegen Chelsea, Valencia en OSC Lille.

Ondanks dat Ajax volgens Ten Hag de underdog is, ziet hij kansen tegen Chelsea. "We hebben een speelstijl ontwikkeld waarmee we het iedere tegenstander moeilijk kunnen maken. We zijn voor niemand bang en kunnen dus ook van Chelsea winnen. Daar hebben we echter wel een topprestatie voor nodig."

Ten Hag ziet Liverpool, Bayern München en Juventus als kanshebbers om de Champions League te winnen. "Maar ook FC Barcelona, al zijn ze nu nog niet op hun best. Heb ik Manchester City al gezegd? Paris Saint-Germain hoort daar ook bij. Dan heb je al zes teams. En er is altijd een club die verrast."