'Messi en De Bruyne top, maar anders zet ik de tv al na tien minuten uit'

'Messi en De Bruyne top, maar anders zet ik de tv al na tien minuten uit'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 11:48di 22-10-2019 om 11:48

FC Twente-erelid Kees Rijvers (93) voelt niets meer voor het huidige voetbal. In de tijd dat hij trainer was van de club zat de voetbalwereld heel anders in elkaar. Nu draait het enkel nog om commercie, ziet Rijvers.

De 93-jarige Rijvers was van 1966 tot 1972 trainer van Twente. Van 1986 tot 1989 was hij er technisch directeur. "Ik zeg altijd: vroeger beheerste het voetbal de commercie, maar nu beheerst de commercie het voetbal. Dat bevalt me niks. Ik behoor niet tot degenen die zeggen dat vroeger alles beter was, maar ik heb wel het gevoel dat we ergens iets verloren hebben", zegt Rijvers tegen het Algemeen Dagblad.

Rijvers kan weinig vertellen over het huidige Twente. Nadat de club kampioen werd nam de interesse af. "Ik ga zelden naar wedstrijden. Niet naar Twente, en ook niet naar NAC of PSV. Ook op tv wordt het steeds minder. Messi, De Bruyne: die vind ik top, maar bij andere wedstrijden zet ik meestal na tien minuten de televisie al weer uit. Zinloos spelen op balbezit: ik kan er niet tegen."

"Soms krijg ik bijna het gevoel dat ik nog een balletje mee zou kunnen trappen", zegt Rijvers, die van 1944 tot 1963 actief was als voetballer. "Het zegt toch wel iets, als je dat in de blessuretijd van je leven nog zit te denken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws