Advocaat bevestigt gesprekken met Feyenoord: 'Dan zullen ze het bekend maken'

Advocaat bevestigt gesprekken met Feyenoord: 'Dan zullen ze het bekend maken'

29-10-2019 14:04 Laatste update: 14:12
169

Dick Advocaat is in gesprek met Feyenoord over een dienstverband bij de Rotterdamse club. Dat heeft de 72-jarige oefenmeester bevestigd op Radio 1. Bij de Stadionclub moet hij de opvolger worden van de opgestapte Jaap Stam.

In het programma BVSC op NPO Radio 1 heeft Advocaat toegegeven in contact te staan met Feyenoord, zo valt te beluisteren bij de NOS. De ervaren trainer werd na het opstappen van Stam direct genoemd om te gaan 'puinruimen' bij de Rotterdammers en daar zet de Stadionclub dus ook op in. "Ik vind het heel moeilijk om te liegen, maar dat ze interesse hebben, dat is wel zo", reageert Advocaat op de vraag of hij benaderd is.

Binnen afzienbare tijd komt er een beslissing over de nieuwe trainer van de Rotterdammers, weet ook Advocaat. "Feyenoord gaat een beslissing nemen over wat ze gaan doen en dan zullen ze het wel bekend maken", zegt hij daarover. Waarschijnlijk zal de 72-jarige trainer voor de rest van het seizoen worden aangesteld om de meubelen te redden in Rotterdam-Zuid, waardoor de beleidsbepalers langer de tijd hebben om naar een trainer voor de lange termijn te zoeken.

Feyenoord is sinds maandagmiddag op zoek naar een nieuwe trainer. Jaap Stam maakte toen bekend te willen stoppen als trainer bij Feyenoord omdat hij geen vertrouwen meer had in verbetering met zichzelf aan het roer. De druppel die de emmer deed overlopen was de 4-0 nederlaag bij aartsrivaal Ajax.