Blind: Ik hoop dat ze heel snel maatregelen gaan nemen bij de KNVB

Blind: "Ik hoop dat ze heel snel maatregelen gaan nemen bij de KNVB"

02-11-2019 11:29
191

Daley Blind is nog heel na de wedstrijd op het kunstgras van PEC Zwolle. De Ajax-verdediger uit wederom zijn ongenoegen over de mat van PEC en hoopt dat de KNVB snel in actie komt.

Blind is geen fan van kunstgras, zo heeft hij al meerdere keren laten weten. "Ik voel vooral m'n rug. Ik heb daar wel vaker problemen mee, net als met m'n knieën", zegt Blind tegen AT5. "Het is wel vaker benoemd dat het veld hier gewoon een drama is. Ik hoop dat ze heel snel maatregelen gaan nemen bij de KNVB."

Op het veld van PEC won Ajax vrijdagavond met 2-4. Na een 0-3 tussenstand kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Joël Veltman liet de doorgebroken Gustavo Hamer bewust lopen, anders zou hij rood krijgen. "Dat is fantastisch van Veltman", zegt Blind.

"De verleiding is zo groot om toch je poot erin te zetten om de boel te redden. Hij gebruikte z'n verstand. Met elf ben je sowieso sterker. Dat deed hij ontzettend goed. Ik heb hem dat ook verteld."

Blind weet wat er voortaan beter moet. "De kansen proberen af te maken en de slordigheden voorkomen. Dan breng je ze terug in de wedstrijd. Verder kunnen we kritisch kijken naar de tweede helft, waarin we de bal sneller moeten laten gaan. Misschien moeten we de volgende keer ook iets sneller wisselen", doelt Blind op de periode van zes minuten waarin Ajax met tien man stond.