Italiaanse media over De Ligt: 'Wat een wedstrijd om je eerste te maken voor Juve'

02-11-2019 23:21 Laatste update: 04-11-2019 15:44
44

Matthijs de Ligt was zaterdagavond de grote man bij Juventus. De verdediger, deze zomer voor 75 miljoen overgekomen van Ajax, beleeft een moeizame start in Turijn maar was nu matchwinner voor zijn ploeg door in de stadsderby tegen Torino raak te schieten: 1-0. De Italiaanse media raken niet uitgepraat over de dubbelrol van De Ligt.

In de eerste helft kreeg de stopper uit Abcoude, haast traditiegetrouw, een bal op zijn arm. De scheidsrechter floot niet voor een strafschop en ook de VAR zag er niets in. 'Een slecht advies van de VAR', zo zegt La Stampa. 'Dat had een penalty moeten zijn, maar uiteindelijk mag Juventus de ex-Ajacied toch bedanken.'

Het was namelijk de jonge verdediger die de Derby della Mole besliste. 'De man van de dag, de man van de derby', laat La Gazzetta dello Sport optekenen. 'Hij staat een keer niet in de schijnwerpers door alleen een handsbal, maar nu is hij belangrijk omdat hij scoort. Wat een wedstrijd om je eerste voor Juventus te maken.'

Tuttosport, een medium uit Turijn, benadrukt dat juist De Ligt het doelpunt maakte. 'Geen Higuain, geen Ronaldo of één van die andere kanonnen die de oplossing bracht. Nee: De Ligt, met zijn eerste goal in Italiaanse dienst, redde Juventus.'

Het toonaangevende Corriere dello Sport kon het toch niet laten om nog even te refereren aan het moment in de eerste helft. 'Iedereen dacht dat het weer hetzelfde liedje zou worden voor de Nederlandse verdediger, maar uitgerekend hij doet het dan toch met een goal.'