Horrormiddag voor Tottenham en Everton, Leicester dendert door na 0-9 zege

03-11-2019 22:29 Laatste update: 22:23
19

Tottenham Hotspur heeft in extremis dure punten verspeeld in het competitieduel met Everton. De Londenaren stonden tot de 97e minuut met 0-1 voor, maar op het allerlaatste moment maakte Cenk Tosun gelijk.

Everton - Tottenham Hotspur 1-1
Na afloop sprak niemand over de wedstrijd, maar over de horrorblessure van middenvelder André Gomes. De Portugees brak zijn been na een harde charge van Heung-Min Son, die er met rood vanaf moest. De blessure van Gomes maakte veel los. Spelers reageerden geschokt en moesten worden gekalmeerd.

Dele Alli maakte na 63 minuten de 0-1 voor Tottenham. Tosun bepaalde de eindstand in de 97e (!) minuut op 1-1. Tottenham staat na elf Premier League-wedstrijden op de elfde plek in Engeland. Everton moet het doen met een zeventiende plaats.

Crystal Palace-Leicester City 0-2
Leicester City blijft het uitstekend doen in de Premier League. De landskampioen van 2016 gaf de 0-9 overwinning bij Southampton een passend vervolg op Selhurst Park, waar Crystal Palace opzij werd geschoven.

Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht, maar na een klein uur werd de wedstrijd opengebroken door Caglar Söyüncü. De Turkse verdediger ontsnapte aan de aandacht van zijn bewakers en kon ongehinderd een corner van James Maddison binnenkoppen. Vlak voor tijd maakte Jamie Vardy aan alle onzekerheid een einde door een korte combinatie met Demarai Gray te bekronen: 0-2. The Foxes komen weer op een gelijke hoogte met nummer drie Chelsea en staat slechts twee punten achter runner-up Manchester City.

Hellas Verona-Brescia 2-1
Een turbulent verlopen treffen tussen twee Serie A-promovendi, met een hoofdrol voor Brescia-spits Mario Balotelli. Super Mario werd racistisch bejegend door een deel van het thuispubliek en maakte een statement door van het veld te stappen. Nadat Balotelli alsnog terugkeerde, werd de wedstrijd vervolgd en kwam Hellas Verona op 2-0 via Eddie Salcedo en Matteo Pessina. Balotelli pakte nog uit met een schitterende inzet, die in de kruising belandde. Die treffer kwam echter te laat voor Brescia, dat onder de degradatiestreep blijft staan. Brescia-spits Alessandro Matri kreeg na afloop nog rood wegens commentaar op de leiding.

Anderlecht-Cercle Brugge 2-1
Anderlecht heeft na een dramatische start van het seizoen de weg omhoog weer gevonden. De ploeg van basisspeler Michel Vlap walste aanvankelijk over Cercle Brugge heen en liep binnen twintig minuten uit naar een 2-0 voorsprong: Kemar Roofe benutte een strafschop en Alexis Saelemaekers verdubbelde de marge. Kévin Hoggas bracht de gasten uit Brugge nog voor rust weer in de wedstrijd, maar Anderlecht trok de 2-1 over de streep. Paars-Wit is nu zeven officiële wedstrijden lang ongeslagen en staat nog vier punten onder plek zes, die recht geeft op play-offs om de landstitel.