'Echte teamspeler' vertrokken bij Ajax: 'Dani zit nu op z'n plek'

'Echte teamspeler' vertrokken bij Ajax: 'Dani zit nu op z'n plek'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 07:42vr 15-11-2019 om 07:42

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 07:46vr 15-11-2019 om 07:46

Arnold Bruggink en Leo Driessen vinden niet dat Ajax Dani de Wit te makkelijk naar AZ heeft laten vertrekken. In Amsterdam moest de middenvelder (21) het doen met een reserverol, maar in Alkmaar staat hij in de basis en scoort hij zelfs.

Ook bij Jong Oranje heeft De Wit de smaak te pakken. Hij scoorde drie keer tegen Jong Gibraltar. Dat is voor Bruggink echter geen reden om te denken dat Ajax hem te makkelijk heeft laten gaan.

"Hij zit nu op z'n plek omdat hij minuten moet maken", zegt Bruggink bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Bij AZ moest hij ook een beetje zijn plek vinden. Iedereen scoorde aan de lopende band en hij was nergens bij betrokken."

"Het is een echte teamspeler. Het is lekker dat hij voor het eerst scoorde bij PSV. Nu lijkt hij langzaam z'n draai te hebben gevonden." Driessen heeft dezelfde mening als Bruggink. "Dani zit op z'n plaats bij AZ. Daar speelt hij. Bij Ajax kwam hij nauwelijks aan spelen toe." 

"Hij viel wel vaak in onder Ten Hag, ook in de Champions League. Maar een basisplek zat er niet in", aldus Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad.

Poll

Is het goed dat Ajax De Wit heeft laten gaan?

(1861 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws