Jonkies Oranje lopen gigantische klap op: 'Voelt alsof onze droom is afgepakt'

Jonkies Oranje lopen gigantische klap op: 'Voelt alsof onze droom is afgepakt'

15-11-2019 10:35 Laatste update: 10:38
52

De teleurstelling onder de spelers van Oranje Onder-17 is gigantisch na de teleurstellende uitschakeling tegen de leeftijdsgenoten van Mexico. Het team van Peter van der Veen verloor na strafschoppen. 

Anass Salah-Eddine probeerde na afloop te zoeken naar een verklaring voor de enorme domper. "Je wereld stort in. Ik dacht: hoe kan dit? Al twee jaar kijk ik hier naar uit en dan gebeurt dit, onbeschrijflijk. Het voelt alsof onze droom van ons is afgepakt." De linksback speelde elke minuut van het toernooi en maakte dan ook een volledig uitgebluste indruk. "Ik loop op mijn laatste benen", besluit hij tegenover Voetbal International.

Calvin Raatsie kan niet geloven dat Mexico uiteindelijk op onterechte wijze met de overwinning aan de haal gaat. "Dat het op deze manier gaat, voelt wel heel onterecht. We hebben eigenlijk de hele wedstrijd gedomineerd. Terecht dat Mexico blij is, maar als je ziet hoeveel kansen wij hebben gehad, had het eigenlijk niet gemogen natuurlijk. Maar goed, we gaan nu gewoon voor die bronzen medaille, dan kun je later toch nog positief terugkijken. Nu uithuilen en dan op naar zondag", verzucht de doelman.

Ondanks dat Raatsie de eerste strafschop van de Mexicanen wist te pakken, liep de serie uit op een deceptie. Toch neemt hij zijn ploeggenoten niks kwalijk. "We hebben zo vaak op strafschoppen geoefend op de training en toen schoten ze echt elke bal er met volle overtuiging in. Maar er komt nu zó veel druk bij kijken, het gaat om een finaleticket, je kan het ze niet kwalijk nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s