Berghuis had basisplaats 'niet verwacht': 'Het was wachten op de situatie Memphis'

Berghuis had basisplaats 'niet verwacht': 'Het was wachten op de situatie Memphis'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 09:16zo 17-11-2019 om 09:16

Steven Berghuis was blij met zijn kans tegen Noord-Ierland, maar vond dat er nog ruimte was voor verbetering. Hij zag dat de Noord-Ieren een taaie tegenstander vormden, maar is blij met de EK-kwalificatie.

De Feyenoord-aanvaller had niet verwacht dat hij in de basis mocht beginnen in Belfast. "Op het moment dat ik met bij het Nederlands elftal meldde niet, maar je hoopt natuurlijk van wel", begint Berghuis in gesprek met de NOS. "Het was even wachten op de situatie Memphis, toen we gingen trainen was duidelijk dat als Memphis niet zou starten, ik zou starten."

De aanvaller had één duidelijke gedachte voor de wedstrijd: "Dit is mijn kans. Tuurlijk ligt er nog ruimte voor verbetering, ik was bij een paar goede kansen betrokken. Jammer van die bal op de lat, maar ik ben niet ontevreden en was blij met deze kans natuurlijk."

Noord-Ierland vormde een taaie tegenstander, zo ondervond ook Berghuis. "Ze hebben veel drive, ze leggen veel energie in de wedstrijd. Ik denk dat er voor ons veel mogelijkheden lagen om ruimtes te bespelen, daarin maakten we niet de goede keuzes. Als je die momenten laat liggen dan staan ze weer gegroepeerd", sluit hij af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws