Van Hooijdonk 'betrapt' Frenkie de Jong op leugentje om bestwil: 'Is niet waar'

Van Hooijdonk 'betrapt' Frenkie de Jong op leugentje om bestwil: 'Is niet waar'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 13:56zo 17-11-2019 om 13:56

Pierre van Hooijdonk 'betrapte' Frenkie de Jong zaterdagavond na het gelijkspel tegen Noord-Ierland (0-0) op een leugentje om bestwil. De Oranje-international zei dat er weinig veranderde, nadat Marten de Roon werd gewisseld voor Davy Pröpper.

"Hij zegt dat er niks veranderde door de wissel, maar dat is niet waar. Als je ziet hoe vaak hij Davy Pröpper heeft betrokken in het aanvalsspel, dat doe je wel", reageert Van Hooijdonk bij de NOS. Rafael van der Vaart is het daar deels mee eens. "Maar hij kan moeilijk anders zeggen."

"Het is wel leuk: hij is een pure liefhebber en je zag dat hij een kutavond had gehad", vervolgt Van der Vaart, die zag dat De Jong door de entree van Pröpper dominanter kon zijn aan de bal. "Frenkie moest in de eerste helft alles alleen doen: indribbelen, passen, de bal ophalen. Met Pröpper zie je dat iedereen wat meer in zijn kracht komt te spelen."

Pröpper gaf in Belfast zijn visitekaartje af, oordeelt Van Hooijdonk. "We hebben vaak de discussie gehad over Marten de Roon, maar de bondscoach zal nu ook wel moeten zeggen dat het met Pröpper kan op die positie. Hij kan ook ballen afpakken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws