Van der Vaart verbijsterd: 'Dan ben je niet goed bij je hoofd, meteen eruit'

Van der Vaart verbijsterd: 'Dan ben je niet goed bij je hoofd, meteen eruit'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 07:08ma 18-11-2019 om 07:08

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, heeft Erik van der Ven zondag voor de laatste keer op de bank gezeten bij FC Den Bosch. De trainer maakte de racistisch bejegende Ahmad Mendes Moreira zondag uit voor 'zielig mannetje' vanwege zijn juichen na de 1-2.

Van der Ven betuigde inmiddels spijt, maar Van der Vaart heeft zijn oordeel klaar. "Dan ben je toch niet goed bij je hoofd?", aldus de oud-international bij Studio Voetbal. "Die zou ik als club meteen eruit gooien. Hem (Mendes Moreira, red.) een zielig mannetje noemen, omdat hij scoort... Heftig, hoor. Dat zeg je niet."

Arno Vermeulen noemt de reactie van Van der Ven 'waanzin'. "Schofterig hoe die trainer reageert. Wil je als club verder met zo'n trainer?", vraagt de commentator zich af. Hij vindt dat de KNVB het racisme-incident 'heel serieus moet nemen'. "Dit is verschrikkelijk. We wijzen met het vingertje naar Italië dat niet genoeg zou straffen. Hopelijk doen we dat in Nederland als voorbeeld wel. En goed ook."

Vermeulen sluit niet uit dat FC Den Bosch de zwaarste straf krijgt. "Dat zou passen. Den Bosch kan een wedstrijd zonder publiek krijgen, de club kan in een uiterste situatie een divisie teruggezet worden, de daders kunnen een stadionverbod krijgen. Laten we niet doen alsof dit de eerste keer is. In 2013 overkwam AZ-speler Jozy Altidore al iets vergelijkbaars in Den Bosch."

Poll

Stelling: FC Den Bosch moet een voorbeeld stellen en Van der Ven ontslaan

(7706 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws