'Precaire' situatie voor PSV en Van Bommel: 'Als je die verliest, stopt 't gewoon'

'Precaire' situatie voor PSV en Van Bommel: 'Als je die verliest, stopt 't gewoon'

04-12-2019 23:30 Laatste update: 05-12-2019 11:50
118

Voor PSV-trainer Mark van Bommel is de druk flink toegenomen. De Eindhovenaren wisten slechts één van hun laatste negen wedstrijden in winst om te zetten: volgens Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels kan een nieuwe uitglijder zelfs grote gevolgen hebben.

Directeur Toon Gerbrands liet eerder op de woensdag al weten dat het 'treffen van maatregelen' een reële optie is. "Eén over twaalf is het nog net niet. Maar Gerbrands gaf wel aan dat de situatie precair is en dat het niet meer 'we kijken nog een paar weken hoe het gaat' is", onderschrijft Wijffels in Voetbalpraat op FOX Sports. Zaterdag komt Fortuna Sittard naar Eindhoven: het weerzien met zijn oude liefde zou voor Van Bommel al cruciaal kunnen zijn. "Als je die verliest, dan stopt het gewoon."

Wijffels verwacht ook dat PSV – met of zonder Van Bommel – enkele winterse transfers gaat realiseren. "Er is ruimte om iets te doen. Maar ook spelers die op overschot zijn of ontevreden zijn: weg!" De journalist trekt de vergelijking met het jubileumseizoen 2013/2014: Bryan Ruiz kwam na een dramatische eerste seizoenshelft de gelederen versterken, in een poging om alsnog Europees voetbal te halen. "Met Ruiz gingen ze wel weer winnen. En het was ook een speler die een half jaar voor het WK stond. Misschien zijn er nu wel spelers die zeggen: ja, ik wil dat EK spelen. En er zal zonder twijfel naar de linksbackpositie gekeken worden."

PSV trapt zaterdag om 19.45 uur af tegen Fortuna. Een week later – na de Europa League-afsluiting tegen Rosenborg – staat de topper tegen Feyenoord op het programma.