Blind: 'We zijn geen machines, maar moeten ons geen dip laten aanpraten'

Blind: 'We zijn geen machines, maar moeten ons geen dip laten aanpraten'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 22:34vr 06-12-2019 om 22:34

Daley Blind stelt dat Ajax de eerste nederlaag van het seizoen in de Eredivisie aan zichzelf te wijten heeft. De vice-aanvoerder van de Amsterdammers zag dat teveel spelers hun niveau niet haalden tegen Willem II (0-2).

"Het is een domper. We hebben verloren van onszelf, denk ik. We hielden ons niet aan de principes en gaven te snel de voorzet. We hebben niet goed gespeeld", zegt Blind tegen FOX Sports. "We krijgen drie keer een waarschuwing met een counter na een corner van ons. De vierde keer gebeurt het nog een keer…", doelt hij op de aanloop naar de 0-1.

"In de tweede helft zetten we aan, maar het was net niet: hij komt op de lat, veel schoten in de box. En dan valt die 0-2. Heel zuur", vervolgt Blind. "We weten weer dat we niet op halve kracht kunnen winnen. We kregen al een waarschuwing bij RKC Waalwijk en FC Twente. We zullen elke wedstrijd honderd procent moeten zijn. We zijn geen machines, wij zijn ook mensen."

"Soms heb je zo'n wedstrijd, waarin het bij teveel jongens net niet is", aldus Blind, die waakt voor een al te negatieve sfeer. "We gaan dit nabespreken, maar we moeten ons geen dip laten aanpraten. Geen paniek, we staan nog bovenaan. Alle neuzen staan dezelfde kant op, daar hoeven we ons niet druk over te maken. Maar het is wel een punt van aandacht. Laten we dinsdag maar winnen."

Blind ging uit voorzorg naar de kant in de tweede helft, maar het treffen met Valencia in de Champions League komt niet in gevaar. "Dat ga ik wel redden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws