Van Polen over Slot: 'Altijd bezig met nieuwe dingen, die aftrap is legendarisch'

Van Polen over Slot: 'Altijd bezig met nieuwe dingen, die aftrap is legendarisch'

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 10:42za 07-12-2019 om 10:42

De trainerscarrière van Arne Slot is pas een half seizoen onderweg, maar de 41-jarige oud-middenvelder heeft al veel lof geoogst bij AZ. Volgens ex-teamgenoot Albert van der Haar ligt het plafond van Slot nog hoger dan de huidige nummer twee van Nederland.

De twee speelden jarenlang samen bij het toenmalige FC Zwolle en begonnen vervolgens aan hun trainerscarrière: Van der Haar is nog steeds actief in de jeugdopleiding van PEC Zwolle en Slot heeft zich via SC Cambuur opgewerkt tot hoofdtrainer van AZ. "Arne kan maar zo de nieuwe trainer van Ajax worden", spreekt Van der Haar zijn waardering uit tegenover de Stentor. "Hij zal zich wel moeten afvragen of het komende zomer al de juiste stap is in zijn carrière." Qua voetbalvisie zou Slot echter perfect in Amsterdam passen, denkt zijn oud-ploeggenoot. "Ik zie hem bijvoorbeeld niet zo snel bij een Italiaanse ploeg terechtkomen."

Bram van Polen speelde aan het begin van zijn carrière een paar seizoenen samen met routinier Slot. De clubheld van PEC denkt ook dat de AZ-trainer nog een mooie carrière tegemoet gaat. "Het kan hard gaan met hem, dat gaat ook in het buitenland opvallen." Als geroutineerde speler was hij al een trainer in wording, weet Van Polen nog. "Arne was altijd al bezig met nieuwe dingen. Die aftrap hier bijvoorbeeld, in de eerste divisie tegen SC Cambuur, is legendarisch geworden. Toen hij de bal hoog de lucht in schoot."

Zaterdag keert Slot met AZ terug in Zwolle: de Alkmaarders beginnen om 20.45 uur aan de uitwedstrijd tegen PEC en kunnen bij een overwinning op drie punten van koploper Ajax komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat AZ dit seizoen tot het allerlaatste moment meestrijden om de titel?

(1085 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws