Heitinga lacht, Kuyt baalt: Ajax-talenten winnen met ruime cijfers in De Kuip

Heitinga lacht, Kuyt baalt: Ajax-talenten winnen met ruime cijfers in De Kuip

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 16:24za 07-12-2019 om 16:24

Laatste update: zaterdag 7 december 2019 om 16:30za 07-12-2019 om 16:30

De O19-elftallen van Feyenoord en Ajax hebben zaterdagmiddag in De Kuip de mini-Klassieker afgewerkt. De strijd tussen trainers Dirk Kuyt en John Heitinga (foto) werd beslist in het voordeel van laatstgenoemde: Ajax stapte met een ruime overwinning weer de bus in.

De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor medio september, maar werd toen uitgesteld wegens veiligheidsoverwegingen, in reactie op de ongeregeldheden op De Toekomst vorig seizoen. Zaterdag werd er in De Kuip gespeeld, voor een handvol overwegend jonge toeschouwers. Zij zagen hoe Feyenoord voor rust het dichtst in de buurt van een doelpunt kwam: Noah Naujoks stuitte echter op doelman Calvin Raatsie en Wouter Burger schoot over via de lat.

Na ruim een uur werd de wedstrijd alsnog opengebroken: Sem Valk passeerde doelman Joey Koorevaar met een ongelukkig eigen doelpunt. Ajax drukte vervolgens door: Tunahan Tasci zorgde voor 0-2, trok zijn shirt uit en kreeg zijn tweede gele kaart. De tien van Ajax liepen echter nóg verder uit via een bekeken krul van Naci Ünüvar. De slotfase verliep rumoerig met rode kaarten voor Burger en Ajax-opponent Max de Waal: in de score kwam echter geen verandering meer.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan de onderlinge confrontatie zeventien punten verzameld, maar Ajax loopt nu drie punten uit op de grote rivaal. De achterstand op koploper FC Groningen blijft echter aanzienlijk. Hoewel de Noorderlingen gelijkspeelden tegen Sparta, blijven ze zes punten voorstaan op Feyenoord.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws