Thomas gesteund door ploeggenoot: 'Hij is een good guy, gaf me vertrouwen'

Thomas gesteund door ploeggenoot: 'Hij is een good guy, gaf me vertrouwen'

08-12-2019 10:55 Laatste update: 11:48
90

Ryan Thomas maakte zaterdagavond tegen Fortuna Sittard de 90 minuten vol bij PSV. Hij heeft tijdens zijn revalidatie veel gehad aan Ibrahim Afellay, die tijdens zijn carrière drie keer zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie.

De steun van Afellay deed Thomas goed tijdens zijn revalidatie. "Hij heeft drie keer een zware knieblessure gehad, ik één keer. Dat eist zijn tol, zoiets verandert je als speler en persoon", begint Thomas in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij zei tegen me: als je iets wil weten, kan je altijd met me komen praten. Hij wist wat ik moest doorstaan en hij gaf me ook vertrouwen. Het komt goed, het komt goed, vertelde hij mij. Daar had ik veel aan."

Thomas vond het dan ook mooi dat Afellay tegen Fortuna Sittard vlak voor tijd in het veld kwam. De Nieuw-Zeelander verhuisde daardoor naar de rechtsbackpositie, maar daar had hij geen probleem mee. "Iedereen gunde het Ibi, hij is een good guy, die nooit klaagt dat hij wil spelen. Hij is er altijd voor het team. En hij is een hele grote voetballer. Ik geniet ervan om met iemand als hem te spelen."

Thomas heeft geen last meer van zijn knie en hoopt de komende weken op meer speelminuten. "Het is too much om te zeggen dat ik topfit ben, ik heb nog minuten nodig. Ik heb nu twee keer 90 minuten gespeeld, daar kan ik verder mee. Ik voel niks meer aan mijn knie, ik ben sterker uit die blessure gekomen", sluit hij af.