Ex-Eredivisie-enclave in L'Équipe-elftal: eervolle vermelding voor Memphis én Tete

Ex-Eredivisie-enclave in L'Équipe-elftal: eervolle vermelding voor Memphis én Tete

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 07:39ma 09-12-2019 om 07:39

Het elftal van de week van L'Équipe wordt bevolkt door een bijzonder drietal van Olympique Lyon. Met Kenny Tete, Memphis Depay én Joachim Andersen staan er drie spelers van L'OL met een Eredivisie-verleden bij de beste elf.

Olympique Lyon won vrijdagavond met 0-4 bij Olympique Nîmes, dat overigens voor rust al tot negen man was gereduceerd. Memphis opende de score met een panenka, scoorde na rust met een inzet van afstand en leverde de assist voor de 0-3 van Houssem Aouar. L'Équipe beloonde zijn optreden met een 8.

Tete klopt de laatste weken weer aan de deur in Lyon en leverde vrijdagavond een assist op landgenoot Memphis af. De rechtsback scoorde weliswaar 'slechts' een 6, maar behoort volgens L'Équipe wel tot de beste spelers van het voorbije Ligue 1-weekend. Andersen tenslotte – tussen 2013 en 2017 actief voor FC Twente – legde van afstand de 0-4 eindstand vast en kreeg ook een eervolle vermelding van de toonaangevende sportkrant.

Met oud-Vitessenaar en -Ajacied Bertrand Traoré stond er nóg een voormalig Eredivisie-speler op het veld in Nîmes. Voormalig PSV-verdediger Marcelo bleef negentig minuten op de bank zitten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws