'Real Madrid heeft hand overspeeld en moet voor 100 miljoen euro verkopen'

'Real Madrid heeft hand overspeeld en moet voor 100 miljoen euro verkopen'

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 17:55ma 09-12-2019 om 17:55

Real Madrid heeft zich in de financiële nesten gewerkt, meldt Marca. De Koninklijke sloot afgelopen zomer meerdere grote transfers af, maar zal binnenkort drastisch in de selectie moeten gaan snijden.

De transferuitgaven tijdens de zomerstop kwamen boven de 300 miljoen (!) euro uit: onder meer Eden Hazard, Luka Jovic, Éder Militão, Ferland Mendy en Rodrygo Goes kwamen voor fikse bedragen naar het Estadio Santiago Bernabéu. Real Madrid verkocht weliswaar voor ruim honderd miljoen euro aan spelers, maar dat kan de negatieve transferbalans niet verbloemen.

De huidige medekoploper van de Primera División dreigt de Financial Fair Play-regels van de UEFA te overschrijden en moet volgens Marca minstens honderd miljoen euro binnenhalen met uitgaande transfers. Nog zo'n transferperiode als tijdens de zomer is sowieso uitgesloten. Naamgenoten Brahim Díaz en Mariano Díaz stonden al langere tijd op de transferlijst: zij moeten als eersten voor lastenverlichting in de Spaanse hoofdstad zorgen. Of de financiële cijfers gevolgen hebben voor de op handen zijnde tranfer van Donny van de Beek, zal nog moeten blijken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws