Jong Ajax dankzij Ekkelenkamp tweede, Aboukhlal maakt er vier (!) voor Jong AZ

09-12-2019 22:02
35

Jong Ajax staat na maandagavond tweede in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij twee treffers van Jurgen Ekkelenkamp werd Roda JC met 2-0 verslagen op De Toekomst. Bij Jong AZ was Zakaria Aboukhlal de grote man. De aanvaller scoorde vier keer tegen Helmond Sport.

Jong Ajax - Roda JC 2-0
Alle doelpunten vielen voor de rust. Zijn eerste viel na 39 minuten nadat Ryan Gravenberch en Nicolas Kühn goed werk afleverden. Ekkelenkamp schoot vervolgens binnen en maakte vlak voor de rust ook nog de 2-0.

Ekkelenkamp had in de tweede helft ook nog een hattrick kunnen maken, maar dat was hem niet gegund. Roda bleef nog in de wedstrijd, maar maakte het Jong Ajax niet moeilijk genoeg. De Amsterdammers staan tweede en hebben een achterstand van zes punten op koploper SC Cambuur. Roda is terug te vinden op de vijftiende plek.

Jong AZ - Helmond Sport 4-1
Jong AZ had Aboukhlal nodig om van Helmond te winnen. De wedstrijd in Alkmaar barstte pas in de tweede helft los. Aboukhlal, afgelopen zomer overgekomen van PSV, maakte zijn eerste na 61 minuten spelen. Toen hij tien minuten later de 2-0 maakte leek de wedstrijd gespeeld, maar via een benutte strafschop van Tibeau Swinnen werd het toch weer spannend.

Aboukhlal maakte aan de onzekerheid echter een einde door vijf minuten voor tijd vanaf de stip binnen te schieten. Een minuut later omspeelde hij de Helmond-keeper en maakte hij ook zijn vierde (!) treffer van de avond. Jong AZ klimt over Roda JC heen en staat veertiende.