Sevilla informeert naar Stengs en Boadu: 'Willen weten wat voor jongens het zijn'

Sevilla informeert naar Stengs en Boadu: 'Willen weten wat voor jongens het zijn'

10-12-2019 06:38 Laatste update: 07:27
102

Calvin Stengs en Myron Boadu staan nadrukkelijk op de radar van Sevilla. De Spaanse club heeft Hedwiges Maduro benaderd over de twee aanvallers van AZ, die onlangs debuteerden in het Nederlands elftal.

Dat meldt De Telegraaf. "Dat ze kunnen voetballen en hoe ze voetballen, dat weten ze wel bij alle clubs en ook bij Sevilla", reageert de voormalig middenvelder. Hij was zelf tussen 2012 en 2014 actief in Andalusië. "Ze kijken ook naar andere dingen en willen weten wat voor jongens het zijn, welke persoonlijkheden ze hebben en of ik denk dat ze kunnen aarden in Spanje."

Volgens Maduro is het niet de eerste keer dat oud-clubs contact met hem opnemen. "Lijkt me logisch ook, want het gaat niet alleen om de voetbalkwaliteiten, ze moeten met hun karakters ook passen in een spelersgroep en aan de buitenkant valt dat moeilijk te beoordelen", aldus de trainer in opleiding en huidig analist van FOX Sports. Bij Sevilla staat met Luuk de Jong één Nederlander onder contract.

De twintigjarige Stengs was in 16 Eredivisie-duels goed voor vier goals en zeven assists. De teller van zijn twee jaar jongere ploeggenoot Boadu staat na vijftien optredens op tien treffers en vijf assists. De toptalenten van de Alkmaarders staan naar verluidt ook op het lijstje van Ajax.