Ten Hag neemt Ajax-talent mee: 'Hij doet het heel goed, wat goed is komt snel'

Ten Hag neemt Ajax-talent mee: 'Hij doet het heel goed, wat goed is komt snel'

18-12-2019 18:37
25

Ajax mist woensdagavond Nicolás Tagliafico en Hakim Ziyech in de bekerwedstrijd tegen Telstar. Het belangrijke tweetal heeft last van pijntjes, bevestigt Erik ten Hag.

Tagliafico en Ziyech zijn niet meegereisd naar Velsen-Zuid. "Zij zijn gewoon niet fit, dat waren ze zondag (tegen AZ, red.) ook niet", verklaart Ten Hag voor de camera van FOX Sports. "Toen hebben we het risico genomen, maar vandaag niet. We moeten ze fit krijgen voor zondag. Spijt van die beslissing heb ik niet. Zij brengen meer dan anderen en het was ook een verantwoord risico."

Met onder meer Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp kiest Ten Hag tegen Telstar voor een aantal spelers van Jong Ajax. De trainer verwacht weinig aanpassingsproblemen. "Wij spelen met Jong Ajax hetzelfde voetbal. Dezelfde principes, systeem en automatismen. Het moet heel makkelijk zijn om in Ajax 1 te spelen. Dit is een mooi meetmoment voor ze", aldus Ten Hag, die Sontje Hansen voor het eerst heeft meegenomen. De zeventienjarige aanvaller begint op de bank. "Nu komt het voor Sontje heel dichtbij. Hij doet het heel goed. Wat goed is komt snel. Er zit absoluut heel veel talent, maar er is nog een hele lange weg."