VVV heeft definitief beet in trainerszoektocht: 'Hij wordt echt de hoofdtrainer'

VVV heeft definitief beet in trainerszoektocht: 'Hij wordt echt de hoofdtrainer'

18-12-2019 22:42
7

VVV-Venlo bevestigt bij monde van directeur Marco Bogers dat Hans de Koning de nieuwe trainer wordt in De Koel. Hij gaat een duo vormen met Jay Driessen, maar wordt wel 'echt de hoofdtrainer', aldus Bogers tegen Voetbal International.

"Hans wordt echt de hoofdtrainer, we denken ook echt dat hij de kwaliteiten heeft om ons in de Eredivisie te houden", verklaart de VVV-directeur. "Hans heeft bewezen dat hij ploegen goed kan laten functioneren, dat hij ze in snel tempo naar resultaat kan leiden. We hebben de punten natuurlijk hard nodig."

"We vertrouwen erop dat Hans in staat is zich met onze selectie te handhaven. Hij is positief en heeft zich bewezen als een goede motivator. Je moet het niveau van VVV kunnen inschatten en ermee om kunnen gaan. Hans is gewend aan onderkant Eredivisie, top Eerste Divisie; hij weet wat er gevraagd wordt. Knokken voor elk punt, dat is het voornaamste."

Dat de aanstelling van De Koning een kwestie van tijd is, is geen verrassing. Driessen praatte afgelopen weekend al zijn mond voorbij en bevestigde dat hij gezelschap krijgt van de ervaren trainer. De twee gaan ook samenwerken met Mark Luijpers. De assistent-trainer heeft zijn contract met drie jaar verlengd.