PSV blameert zich ondanks zege in verlenging bij amateurclub GVVV

18-12-2019 23:10 Laatste update: 23:21
179

PSV heeft zich bij de laatste zestien in de KNVB Beker geschaard. De manier waarop verdiende echter zéker niet de schoonheidsprijs: amateurclub GVVV dwong een verlenging af en moest uiteindelijk na 117 minuten capituleren door een goal van Mohamed Ihattaren: 1-2.

De wedstrijd op Sportpark Panhuis was de eerste van PSV onder leiding van Ernest Faber, die deze week het stokje van de ontslagen Mark van Bommel overnam. De interim-trainer hield de Eindhovense basiself grotendeels intact. Alleen Steven Bergwijn werd gespaard, terwijl Erick Gutiérrez er door een griepje niet bij was.

Ihattaren tekende in de openingsfase voor de grootste kans. Zijn schot raakte de paal. Vlak voor rust was het wel raak voor PSV, dat allesbehalve overtuigend speelde tegen GVVV. Kostas Mitroglou, die zijn basisdebuut maakte, schoot hard en laag de 0-1 binnen voor PSV. De Griek bleef na rust achter in de kleedkamer.

In de tweede helft verweerde GVVV zich nog kraniger dan voor rust en dat wierp zijn vruchten af. PSV kon geen vuist meer maken en moest tien minuut voor tijd zelfs de gelijkmaker toestaan. Soufiane Laghmouchi passeerde doelman Lars Unnerstall. Kort daarvoor werd een doelpunt van GVVV'er Danny de Leeuw nog afgekeurd.

Een verlenging moest eraan te pas komen in Veenendaal, waar de wanprestatie van PSV alleen maar groter werd. GVVV domineerde bij vlagen en maakte meer aanspraak op een doelpunt dan de zwalkende Eindhovenaren. Vorig seizoen vond PSV ook in de tweede ronde van het bekertoernooi zijn Waterloo, toen RKC Waalwijk te sterk was.

Drie minuten voor het einde van de verlenging kwam echter toch de verlossing. Ihattaren maakte een schijnbeweging na een pass van invaller Bergwijn en zorgde voor de bevrijdende treffer: 1-2. Het enige goed PSV-nieuws van de avond is dat de ploeg door is naar de achtste finales van de KNVB Beker.