Bizot stevent af op clean sheets-record: 'Staat gedeeld eerste, gewoon bovenaan'

Bizot stevent af op clean sheets-record: 'Staat gedeeld eerste, gewoon bovenaan'

19-12-2019 08:39 Laatste update: 08:43
20

AZ won woensdagavond met 3-0 van RKSV Groene Ster en daarmee komt keeper Marco Bizot op 31 clean sheets over het kalenderjaar 2019. Het betekent dat hij op gelijke hoogte komt met Heinz Stuy, die dat in 1971 ook presteerde met Ajax.

Veel had Bizot in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Groene Ster niet te doen. "Ik heb één bal moeten pakken volgens mij en een paar keer in moeten spelen, voor de rest was het een hele koude avond voor mij", begint hij in gesprek met FOX Sports. "Als ik heel eerlijk ben: met dit record ben ik pas begonnen bij 28 (clean sheets, red.). Toen hoorde ik dat Van der Sar nog boven me stond met 29. Volgens mij is het best wel bijzonder als je dit kan presteren in één jaar."

"Je staat nu gedeeld eerste, gewoon bovenaan", vervolgt Bizot, die tijdens de wedstrijd van zaterdag tegen Sparta Rotterdam het record kan gaan breken. "Zaterdag wordt een bonuswedstrijd om nog een keer de nul te gaan houden en er overheen te gaan, maar dit is al fantastisch." De keeper helpt zijn team er ook in de topwedstrijden doorheen dit seizoen. "Volgens mij hebben we tegen Feyenoord, PSV en Ajax de nul gehouden. Dat zijn ook wedstrijden die heel belangrijk zijn. Een geweldig jaar", sluit Bizot af.