'Italiaanse dokter opereert Memphis en schat hersteltijd in op vijf maanden'

'Italiaanse dokter opereert Memphis en schat hersteltijd in op vijf maanden'

20-12-2019 14:46 Laatste update: 15:02
38

Memphis Depay is op aanraden van Kevin Strootman naar Italië afgereisd om daar aan het herstel van zijn kruisbandblessure te werken. De aanvaller van Olympique Lyon heeft aldaar ook een succesvolle operatie ondergaan en hoopt nog steeds op het EK.

De spits van Oranje werd getipt door Strootman om professor Pierpaolo Mariani op te zoeken in Rome, zo schrijft de Italiaanse voetbaljournalist Gianluca Di Marzio van Sky Sport Italia. Omdat Lyon-trainer Rudi Garcia ook bij AS Roma werkzaam is geweest en zijn goedkeuring heeft gegeven over een verblijf in de kliniek in de Italiaanse hoofdstad, zal Memphis aldaar aan zijn herstel gaan werken.

Memphis hoopt nog steeds dat hij het EK van aanstaande zomer kan halen, zo valt er te lezen. De hersteltijd van professor Mariani voor Memphis is namelijk op vijf maanden ingeschat en dat zou betekenen dat Oranje net op tijd kan beschikken over zijn aanvalsleider. Het Nederlands elftal kan de aanvaller van Lyon goed gebruiken, want met zes goals en zeven assist leidde hij Oranje door de kwalificatie.

Op het moment dat Memphis niet beschikbaar zou blijken te zijn is de hoop gericht op Donyell Malen. De spits van PSV is echter ook geblesseerd en kan zomaar vier maanden uit de roulatie zijn. Ryan Babel, Myron Boadu, Luuk de Jong en Wout Weghorst zijn ogenschijnlijk de andere kandidaten in de punt van de Oranje-aanval.