Faber denkt aan wijzigingen bij PSV: mogelijk nieuwe positie teruggekeerde Hendrix

Faber denkt aan wijzigingen bij PSV: mogelijk nieuwe positie teruggekeerde Hendrix

21-12-2019 10:07
76

Ernest Faber kraakte na de moeizaam verlopen bekerwedstrijd tegen GVVV de instelling van de spelers van PSV. De interim-trainer zat na het treffen in Veenendaal een uur met zijn selectie om tafel. Daarbij kwam alle onvrede naar boven.

"Verder moeten we er een niet te groot issue van maken", zegt Faber in De Telegraaf. Hij wil een positievere benadering zien. "De spelers moeten zich realiseren dat het gedrag dat ze zelf vertonen, van invloed is op het gedrag van de ander. Uiteindelijk gaat het erom: willen wij elkaar helpen, ja of nee? Je moet elkaars kwaliteiten herkennen en erkennen. Jij bent een betere verdediger, jij een betere aanvaller. Daarin moet je elkaar steunen, zonder er voorwaarden aan te hangen."

Faber ziet dat het mogelijk is, maar 'het volhouden is het moeilijkst', benadrukt de interim-coach, die de rest van het seizoen op de steun kan rekenen van 'klankbord' Guus Hiddink. "Kun je het ook als de druk het grootst is of als het tegenzit? Dan val je vaak terug op oude gewoontes, een basis die je hebt gecreëerd uit eerdere ervaringen. Maar onvoorwaardelijke steun naar elkaar is de basis voor presteren en het afdwingen van geluk."

Faber denkt aan een opvallende wijziging bij PSV voor het duel met PEC Zwolle zaterdagavond. De weer fitte Jorrit Hendrix start mogelijk centraal achterin, waardoor Nick Viergever doorschuift naar de linksbackpositie, schrijft De Telegraaf. Aan de andere kant is Jordan Teze waarschijnlijk de vervanger van Denzel Dumfries. Steven Bergwijn is de beoogde spits.