AZ-directeur twijfelt over wintertransfer: 'Daar hebben we geen tijd voor'

AZ-directeur twijfelt over wintertransfer: 'Daar hebben we geen tijd voor'

23-12-2019 07:28
15

AZ staat halverwege het seizoen tweede in de Eredivisie en is nog in een felle titelstrijd verwikkeld met koploper Ajax. Waar de Amsterdammers vermoedelijk miljoenen gaan uitgeven op de transfermarkt, betrachten de Alkmaarders voorzichtigheid.

AZ zoekt wel naar een centrale verdediger, maar het is nog maar de vraag of die er komt. Directeur voetbalzaken Max Huiberts waakt voor paniekaankopen. "We hebben het plaatje wel helder, maar als de juiste speler niet beschikbaar is, gaan we het niet doen", zegt hij in De Telegraaf. Bovendien is Ron Vlaar op de weg terug. "Die gaat waarschijnlijk na de winterstop weer aansluiten."

"Natuurlijk kijken we naar versterkingen, maar het moeten wel de juiste versterkingen zijn", vervolgt Huiberts. "De lijst met kandidaten is niet zo lang. En dan heb ik het over spelers die geschikt zijn voor de korte termijn. Je komt toch snel bij spelers uit die ergens niet spelen en dus máánden nodig hebben om fit te worden. Daar hebben we geen tijd voor; als we iemand halen dan moet-ie er gelijk na de winterstop staan."

Daarnaast botst het met de filosofie van AZ om een speler te halen zonder duidelijk toekomstplan. "Het liefst kijken we naar jonge jongens met doorgroeimogelijkheden, voor wie geldt dat AZ niet het eindstation is. Zoals Hakon Evjen, die begin januari aansluit. De jongens uit deze categorie zullen voor de buitenwereld relatief onbekend zijn. Men wil altijd graag namen horen, maar daar zijn wij niet zo van."