Veltman was gespannen voor rentree: 'Daar had ik heel veel zenuwen van'

Veltman was gespannen voor rentree: 'Daar had ik heel veel zenuwen van'

28-12-2019 18:44 Laatste update: 19:30
38

Joël Veltman blikt terug op het jaar 2019, dat voor hem lang in het teken stond van revalideren na zijn zware knieblessure. De Ajax-verdediger scheurde vorig seizoen zijn kruisband af, maar beleefde ook genoeg mooie momenten.

De verdediger had aardig wat zenuwen toen hij na zijn blessure voor het eerst weer in het veld kwam tijdens een wedstrijd. "Heel gek, het is omdat je weer je eerste minuten gaat maken na negen à tien maanden", vertelt hij in gesprek met FOX Sports. "Daar had ik heel veel zenuwen van. Je mag natuurlijk niet twijfelen aan je knie maar toch denk je er wel een beetje aan. Trainingen kan je doen wat je wil, maar dat is niet hetzelfde."

2019 werd uiteindelijk een mooi jaar voor Veltman, die zich terug heeft geknokt in de basis bij Ajax. Over de mooiste momenten van dit seizoen hoeft hij niet lang na te denken. "Die twee wedstrijden tegen Juventus natuurlijk. Ook mooi dat ik nog in mocht vallen bij de wedstrijd tegen Real Madrid uit, in het Bernabeu. Dat zijn mooie momenten."