Liverpool maakt 'recorddeal' bekend en passeert Manchester United

Liverpool maakt 'recorddeal' bekend en passeert Manchester United

07-01-2020 09:39 Laatste update: 08-01-2020 09:36
49

Nike is vanaf het seizoen 2020/2021 de nieuwe kledingsponsor van Liverpool. Het merk gaat gaat de wedstrijd- en trainingsshirts van de club verzorgen en levert daarnaast ook de kleding waarin de Liverpool spelers wedstrijden reizen aan. Met de deal zou een recordbedrag gemoeid zijn.

Dat nieuws bevestigt Liverpool dinsdagochtend via de clubwebsite. De club doet geen uitspraken over bedragen, maar verschillende Engelse media gaven eerder al aan dat Liverpool met de deal Manchester United passeert. De club uit Manchester verdient 75 miljoen euro per jaar aan het contract met Adidas.

Billy Hogan, het hoofd van de commerciële afdeling van de club, is blij met de deal. "Ons iconische shirt is een belangrijk deel van onze historie en identiteit. We willen Nike welkom heten in de Liverpool-familie als onze nieuwe shirtleverancier. Als merk reflecteert Nike onze groeiambities en we kijken ernaar uit om met ze te gaan werken."

Het kledingmerk is blij om vanaf volgend seizoen de shirtjes van Liverpool te leveren. "De deal met Liverpool maakt ons leiderschap in het voetbal duidelijk", aldus Bert Hoyt van Nike. "Met de fanatieke supporters van de club wereldwijd gaat de club een mooie toekomst tegemoet."

Nike vervangt de huidige shirtleverancies New Balance, dat Liverpool vanaf 2015 van shirtjes voorzag.