Pardew over 'overbodige' proefspeler: 'Belangrijk Engelse verdedigers te hebben'

Pardew over 'overbodige' proefspeler: 'Belangrijk Engelse verdedigers te hebben'

08-01-2020 08:22
53

De nieuwe ADO Den Haag-trainer Alan Pardew wil zijn defensie van een Engels tintje voorzien. De komst van centrale verdediger Sam Stubbs zal naar alle waarschijnlijkheid snel beklonken worden en ook rechtsback Jordan Spence heeft zich bij de selectie gevoegd.

De 29-jarige verdediger vertrok afgelopen zomer bij Ipswich Town, zit sindsdien zonder club en traint nu mee bij ADO. Zijn komst lijkt niet noodzakelijk – aangezien ADO de beschikking heeft over Milan van Ewijk en Dion Malone – maar volgens Pardew zit er een gedachte achter. "Het is belangrijk om één of twee Engelse verdedigers te hebben, zodat de spelersgroep begrijpt hoe wij in Engeland verdedigen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Spence is voorlopig gehaald om een signaal af te geven. "De aanwezigheid van Jordan en de manier waarop hij dingen doet, kan overslaan op de andere spelers", aldus de opvolger van Fons Groenendijk, die mogelijk nóg een Engelsman aan de selectie toe wil voegen. Ravel Morrison is op de Haagse radar verschenen, hoewel het de laatste weken stil is geworden rondom het voormalige toptalent van West Ham United.

ADO bereidt zich in Zuid-Spanje voor op de tweede seizoenshelft, die meteen begint met een cruciale wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De nummers zeventien en achttien van de Eredivisie treffen elkaar op zondag 19 januari.