Faber-opvolger komt van buitenaf: 'Van Nistelrooy blijft eigen traject volgen'

Faber-opvolger komt van buitenaf: 'Van Nistelrooy blijft eigen traject volgen'

09-01-2020 11:44 Laatste update: 11:46
47

Ernest Faber staat na dit seizoen sowieso niet meer voor de groep bij PSV, dat zou Toon Gerbrands in Qatar hebben bevestigd. De opvolger van Faber wordt bovendien iemand die van buitenaf komt.

AD-journalist Maarten Wijffels meldt dat op Twitter, terwijl ook Voetbal International met het nieuws komt. Na de aanstellingen van Phillip Cocu en Mark van Bommel zal de volgende trainer niet uit de eigen club afkomstig zijn. "Ruud van Nistelrooy blijft zijn eigen traject volgen, ook volgend seizoen. We kijken dus buiten de deur", vertelt Gerbrands.

Het staat dus vast dat de opvolger van Faber, die na dit seizoen weer terug zal keren als hoofd-opleiding, van buitenaf komt. Maar Gerbrands geeft ook aan dat PSV nu nog geen concrete kandidaten heeft. "We hadden natuurlijk verwacht dat Van Bommel langer zou blijven, langer dan dit seizoen. We hebben de lijsten met kandidaten dus niet allemaal klaarliggen, daar gaan we vanaf nu mee aan de slag."

In het ideale geval is de opvolger van Faber al ver voor het einde van het huidige seizoen bekend. "Maar dan wordt het moment van melden wel belangrijk. We hebben nu behoefte aan rust, niet aan een naam die uitlekt of iets dergelijks. Dus ik zeg daarom niet: volgende week of volgende maand hebben we iemand. Zo snel zal het ook niet gaan", aldus Gerbrands.