Update: Promes reageert op uitspraken Jip Bartels: 'Wie?'

Update: Promes reageert op uitspraken Jip Bartels: 'Wie?'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 10:15ma 13-01-2020 om 10:15

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 13:05ma 13-01-2020 om 13:05

Jip Bartels was een groot talent bij Ajax en een vast gezicht in de nationale jeugdteams, maar zijn carrière werd mede door zware knieblessures in de knop gebroken. De spits speelde in een talentvolle lichting in Amsterdam, met onder meer Davy Klaassen en Quincy Promes.

Al waren die twee volgens Bartels lange tijd zeker niet de grootste talenten bij Ajax. "Davy werd bijna weggestuurd bij Ajax, op zijn veertiende. Spits was hij toen nog. Hij bloeide op toen de trainers hem achter mij neerzetten, als nummer 10", zegt hij tegen Voetbal International. "Jarenlang vormden we een zieke combinatie. We versloegen alle andere ploegen met grote cijfers, ik scoorde als een malle."

"We hadden echt een geweldige lichting", vervolgt Bartels. "Grappig als je dan bekijkt wie van ons het uiteindelijk écht heeft gemaakt. Davy? Mwah, toch ook niet. Geen international. Quincy Promes, díé wel. Ook een apart verhaal. Na dat jaar in de B2 moest hij nog weg." Promes vertelde zelf meermaals dat hij te lastig werd gevonden. "Nee joh, Quincy was gewoon niet goed genoeg. Niemand was verbaasd dat Ajax niet met hem doorwilde."

Bartels vindt het knap hoe de aanvaller zich heeft terug geknokt. "En leuk dat hij nu alsnog de man is bij Ajax. Maar als ik hem nu voor de camera zie staan... Dat is helemaal niet meer de Quincy die ik ken. Al die brave, politiek correcte teksten... Ik ken hem als een brutale flapuit, iemand die de gekste dingen uitkraamt. Maar ja, ik snap het wel. De voetbalwereld is een poppenkast. En hij een goede acteur."

Update: Quincy Promes heeft maandagmiddag kort gereageerd op de uitspraken van Jip Bartels, voormalig ploeggenoot van Promes in de jeugd van Ajax. Promes lijkt niet echt onder de indruk van de uitingen en plaats op zijn verhaal op Instagram de volgende reactie: 'Jip Bartels??? Wie?', gevolgd door een emoji van een clown en lachende gezichten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws