Zoet 'in een moeilijke fase': 'Ook maar een mens, maar hoort bij de beste drie'

Zoet 'in een moeilijke fase': 'Ook maar een mens, maar hoort bij de beste drie'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 19:07wo 22-01-2020 om 19:07

Oud-doelmannen Ronald Waterreus en Joop Hiele maken zich weinig zorgen over Jeroen Zoet, met het EK op komst. De doelman liet zich onlangs door PSV aan FC Utrecht verhuren om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal.

Zijn start bij FC Utrecht is echter moeizaam: tegen PEC Zwolle kreeg hij drie doelpunten tegen, tijdens het bekerduel met FC Eindhoven liet hij zich in de korte hoek verrassen en gaf hij bijna een tweede treffer weg in de blessuretijd van de verlenging. Waterreus begrijpt wat er in het hoofd van Zoet omgaat. "Hij zit in een moeilijke fase, dat weet hij zelf ook. Bewust of onbewust gaat het in je hoofd spelen: wat als ik nu weer een fout maak?", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Zoet is 'ook maar een mens', voegt Hiele daaraan toe. De oud-sluitpost van Feyenoord is ervan overtuigd dat zijn 'collega' er weer bovenop zal komen. "Voor Nederlandse begrippen is Zoet een buitengewoon goede keeper." Waterreus denkt dat de elfvoudig international vooral behoefte heeft aan rust en regelmaat. "Als hij een stuk of acht wedstrijden op rij zijn normale niveau haalt, wordt er minder op hem gelet."

Beide kenners maken zich dan ook geen zorgen over een mogelijke EK-selectie. "Hij is een van de betere keepers van Nederland", aldus Waterreus. Hiele gaat zelfs nog een stapje verder. "Hij behoort tot de drie beste doelmannen van het land."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Jeroen Zoet mee naar het EK: zie jij het zitten?

(374 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws