Swart pislink na Ajax-zeperd bij 'dramatisch' Groningen: Wat een stom gelul zeg!

Swart pislink na Ajax-zeperd bij 'dramatisch' Groningen: "Wat een stom gelul zeg!"

27-01-2020 16:25 Laatste update: 16:30
143

Sjaak Swart is pislink nadat Ajax zondag verloor op bezoek bij FC Groningen (2-1). Mister Ajax hekelt de winterstop, scheidsrechter Jeroen Manschot, Groningen-captain Mike te Wierik en is bovenal kritisch op zijn eigen Ajax. Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Alles op Swart.

"Ajax heeft verloren van zichzelf, niet van Groningen", begint Swart bij Alles op Swart van AjaxPrimeur. "Groningen was dramatisch. Twee jaar geleden hadden ze nog voetballers in de ploeg, die hebben ze nu niet eens meer. Moet je nagaan hoe slecht Ajax gespeeld heeft. Dramatisch. Ajax verloor alle duels."

Swart is eveneens niet te spreken over arbiter Manschot, die in zijn ogen harder had moeten optreden. "Nou, nou, nou, nou, nou... Die man heeft zelf natuurlijk nooit gevoetbald. Hij voelt het helemaal niet aan en neemt beslissingen...ongelooflijk. Er zaten duels bij waar hij voor had moeten fluiten. Hij laat alles doorgaan, hij denkt dat hij de regels zelf gemaakt heeft."

Toch is er geen man overboord, ondanks dat Ajax de voorsprong op AZ zag slinken tot drie punten. "Ajax wordt kampioen, zeker, maar dat neemt niet weg dat ik het stom vind als je zo'n nederlaag lijdt", aldus het clubicoon, die zich ook stoorde aan 'verslaggevers' die zeiden dat Ajax geen kansen heeft gehad. "Wat een stom gelul zeg. Ajax heeft genoeg kansen gehad maar ze werden niet afgemaakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s