Jong PSV in blessuretijd langs Excelsior, Jong AZ - Almere City is spektakelstuk

27-01-2020 21:57
20

Excelsior is op het allerlaatste moment tegen een dure nederlaag aangelopen tegen Jong PSV. Op sportpark De Herdgang werd het 2-1 door een goal in de blessuretijd van Cyril Ngonge. Excelsior speelde 75 minuten met tien man.

Jong PSV - Excelsior 2-1
Excelsior kreeg na zeventien minuten een grote klap te verwerken toen doelman Alessandro Damen de doorgebroken Richard Ledezma neerhaalde. Hij kreeg de rode kaart te zien. Jong PSV wist de man-meer-situatie niet uit te drukken in doelpunten. Sterker nog, Excelsior kwam voor de rust zelfs op voorsprong. Sander Fischer kopte binnen.

De bezoekers op De Herdgang moesten lang wachten op de gelijkmaker van Jong PSV. De ploeg van Peter Uneken kreeg veel kansen, maar benutte die niet. Noni Madueke, die met PSV 1 hoge ogen gooide op het trainingskamp in Qatar, bracht twintig minuten voor tijd uiteindelijk de verlossing.

Excelsior hoopte een overwinning te forceren en kreeg in de blessuretijd nog een corner, maar Jong PSV counterde zich vervolgens naar 2-1. Excelsior wacht nu al sinds 13 december op een overwinning.

Jong AZ - Almere City 3-3
Jong AZ en Almere City hebben een spektakelstuk afgesloten met een 3-3 gelijkspel. Beide ploegen schieten weinig op met het punt. Jong AZ was veruit de betere partij, maar laat toch twee dure punten liggen. De Alkmaarders kwamen na een kwartier spelen op 1-0 door Zakaria Aboukhlal. In de blessuretijd herstelde Thomas Verheydt de schade.

Nick Venema schoot na de rust de 1-2 binnen vanaf de penaltystip, maar nog geen minuut later maakte Ferdy Druijf weer gelijk. Almere kwam in de slotfase weer op 2-3 door James Efmorfidis. Aboukhlal had daarna slechts drie minuten nodig om de 3-3 op het scorebord te zetten. De buitenspeler liet vervolgens een grote kans op 4-3 liggen.