'PSV pleegt karaktermoord en voert bewuste beschadigingsactie tegen Van Bommel'

'PSV pleegt karaktermoord en voert bewuste beschadigingsactie tegen Van Bommel'

31-01-2020 06:44 Laatste update: 08:57
87

Mark van Bommel is het slachtoffer van een onterechte beschadigingsactie door PSV. Dat stelt Valentijn Driessen, die in zijn column in De Telegraaf zelfs spreekt van 'een ware karaktermoord'.

Van diverse kanten klinken geluiden dat de ontslagen trainer iedereen zou 'mobiliseren om zijn grote doel te verwezenlijken': algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager John de Jong wegjagen uit het Philips Stadion. Volgens Driessen, chef voetbal van de ochtendkrant, een 'gotspe en een overschatting van diens macht en reikwijdte bij PSV'.

'Van Bommel als de grote katvanger om de verantwoordelijken in de directie uit de wind te houden. In het bijzijn van journalisten liet Gerbrands zich bijna letterlijk ontvallen dat Van Bommel de schuld van alles is', schrijft Driessen, die stelt dat de hetze tegen Van Bommel van binnenuit de club gevoerd wordt. 'De afzenders van deze bewuste beschadigingsactie van Van Bommel, de afleiders van de aandacht voor het falende technisch beleid, zijn anonieme bronnen.'

Ook De Telegraaf-verslaggevers zouden met 'lasterpraatjes vanuit PSV worden geconfronteerd'. Volgens Driessen stemde Van Bommel bij zijn ontslag in met zwijgplicht, waardoor hij zich op de vlakte houdt. Ondertussen koos een aantal spelers, zoals Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren, openlijk zijn kant.

'Ook rond de transfer van Bergwijn naar Tottenham Hotspur spelen de machthebbers bij PSV een zwartepietenspel om zelf buiten schot te blijven met betrekking tot het demasqué van PSV', voegt Driessen daar tot slot aan toe. 'De beste speler wordt beschimpt en z'n zaakwaarnemer Fulco van Kooperen nog erger.'