Paris Saint-Germain speelt Montpellier van de mat en haalt weer uit

01-02-2020 19:37
9

Paris Saint-Germain heeft weer een overwinning bij kunnen schrijven en is nu sinds 1 november ongeslagen. Zaterdag werd er met forse cijfers gewonnen van Montpellier: 5-0.

Dat PSG opnieuw kampioen van Frankrijk gaat worden wordt met de week duidelijker. Ook Montpellier slaagde er niet in om de topclub uit Parijs tegenstand te bieden. De club uit het Zuiden van Frankrijk kon slechts één helft meekomen, maar dat lag vooral aan PSG.

De ploeg van Thomas Tuchel kwam al na acht minuten op voorsprong door Pablo Sarabia, die schitterend raak schoot. De wedstrijd leek al gespeeld toen doelman Dimitry Bertaud tien minuten later hands maakte buiten het strafschopgebied en daar rood voor kreeg. Na een aantal gemiste kansen maakte Ángel Di María vlak voor rust de tweede treffer van de avond en het werd zelfs nog 3-0 door een kolderiek eigen doelpunt van Daniel Congré.

In de tweede helft denderde PSG eenvoudig door. Kylian Mbappé maakte er na een klein uur spelen 4-0 van en na de 5-0 van Layvin Kurzawa vond de ploeg het welletjes. De voorsprong van PSG op nummer twee Olympique Marseille is dertien punten.