Overgenomen penalty kost VVV-Venlo de drie punten tegen FC Utrecht

02-02-2020 16:23 Laatste update: 16:25
44

VVV-Venlo heeft zijn ongeslagen status onder Hans de Koning een vervolg gegeven, maar sluit het Eredivisie-weekend 'gewoon' af met een plek onder de degradatiestreep. De Noord-Limburgers namen zondagmiddag een voorsprong tegen FC Utrecht, maar hadden pech in de slotfase.

FC Utrecht begon zonder Gyrano Kerk en met een gelegenheidsvoorhoede, bestaande uit Vaclav Cerny, Issah Abass en Kristoffer Peterson. De gasten konden dan ook nauwelijks voor gevaar zorgen in een weinig vermakelijke eerste helft. Alleen Simon Gustafson kwam na twee minuten in de buurt van een treffer, maar vond Thorsten Kirschbaum op zijn weg. VVV werd meerdere malen dreigend via Oussama Darfalou, maar ook de Algerijn kon een 0-0 bij rust niet voorkomen.

De status quo werd vlak na rust doorbroken vanaf de penaltystip. Sean Klaiber kreeg de bal tegen zijn arm en Dennis Higler kende een strafschop toe: Darfalou hield zijn zenuwen in bedwang en schoot VVV naar 1-0. FC Utrecht-trainer John van den Brom greep vervolgens hard in en bracht na een uur drie invallers tegelijk in: Adam Maher, Bart Ramselaar en Jean-Christophe Bahebeck moesten de Utrechtse meubelen redden. In de slotfase zetten de gasten aan: Peterson werd vrijgespeeld op rechts en Nils Röseler schoot diens voorzet nipt naast het eigen doel.

Nadat Darfalou bijna voor 2-0 had gezorgd, kreeg ook FC Utrecht een penalty mee: Christian Kum gleed met zijn arm omhoog naar de bal en maakte hands. Simon Gustafson – doorgaans een zekerheidje vanaf de stip – zag zijn inzet gekeerd worden door Kirschbaum, maar had mazzel: de VAR zag enkele VVV'ers te vroeg inlopen en Higler liet de strafschop overnemen. Gustafson zocht dezelfde hoek en had nu wél succes: 1-1.

Beide ploegen hadden tien minuten de tijd om alsnog een winnende treffer te maken, maar de wedstrijd koerste recht op een puntendeling af. Geen van beide ploegen schoot hier veel mee op. VVV komt op 20 punten en blijft zestiende, FC Utrecht had naar een voorlopige vijfde plek kunnen liggen, maar blijft zevende, achter PSV en Vitesse.