Ten Hag tempert verwachtingen rondom Antony-transfer: 'Eerst handtekeningen'

Ten Hag tempert verwachtingen rondom Antony-transfer: 'Eerst handtekeningen'

16-02-2020 14:39 Laatste update: 15:29
37

Ajax gaat zich aankomende zomer naar alle waarschijnlijkheid versterken met de Braziliaanse aanvaller Antony, maar trainer Erik ten Hag wil nog niet teveel kwijt over een mogelijke transfer. Antony zou de vervanger van Hakim Ziyech kunnen worden, die zondag tegen RKC Waalwijk in de basis begint, maar de 90 minuten niet vol gaat maken.

Volgens de trainer is het belangrijk dat Ziyech weer minuten gaat maken om weer in het ritme te komen, maar een volledige wedstrijd zit er nog niet in voor de Marokkaans international. "Nee, dat gaat hij niet redden", vertelt Ten Hag voor de camera van FOX Sports. "Ik kan bij voorbaat al zeggen dat hij niet de volledige 90 minuten zal gaan spelen. Hij heeft wedstrijden nodig. Ze hebben wedstrijdritme nodig, dat geldt voor Hakim, maar ook voor Daley (Blind, red.)."

Ajax bereikte deze week een akkoord met Chelsea over een transfer van Ziyech, die na dit seizoen naar Engeland vertrekt. De Amsterdammers lijken razendsnel te handelen na het transfernieuws en lijken met Antony al een vervanger binnen te hebben. "Is dat zo?", is Ten Hag echter voorzichtig. "Natuurlijk weet ik van de belangstelling die we hebben, maar ik heb geleerd: eerst handtekeningen. Dan pas kunnen we praten over een nieuwe speler."

De Ajax-trainer is wel gecharmeerd van de vleugelaanvaller. "Het is een hele goede speler, daarom hebben we interesse. Meer dan interesse, er zijn gesprekken. Maar een definitief akkoord is er nog niet", sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!