Luinge over uitbarsting Van den Brom: 'Ik had rood gegeven, dit kan echt niet'

Luinge over uitbarsting Van den Brom: 'Ik had rood gegeven, dit kan echt niet'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 14:42ma 17-02-2020 om 14:42

Roelof Luinge heeft geen goed woord over voor het gedrag van FC Utrecht-trainer John van den Brom. Die liet zich zondag verbaal gaan ten koste van scheidsrechter Siemen Mulder, nadat zijn ploeg in de blessuretijd een voorsprong tegen Willem II in rook op zag gaan.

Van den Brom sprong voor het oog van de camera's uit zijn vel en schold Mulder uit voor onder meer 'lul' en 'klootzak': het kwam hem op een gele kaart te staan. "Ik had rood gegeven, zeker weten", stelt Luinge echter in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het hoort niet op de voetbalvelden thuis. Coaches moeten toch geen vrijbrief krijgen om scheidsrechters uit te schelden? Het kan echt niet."

De 64-jarige oud-scheidsrechter uit het Groningse Eelde vindt dat trainers moeten 'wegwezen' als ze te weinig respect tonen voor scheidsrechters. "In Engeland worden de coaches keihard aangepakt als ze zulke rare fratsen uithalen. Die kant moeten wij ook op", vindt hij. Dat de emotie van het moment meespeelt, is voor Luinge geen argument. "Natuurlijk, dat hoort erbij, maar dan wel op een nette manier. Personen uit het betaald voetbal hebben een voorbeeldfunctie."

Poll

Had Van den Brom rood moeten krijgen?

(1707 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws