'Getafe-deskundige' Gudelj adviseert Ajax: 'Ze kunnen Getafe veel pijn doen'

'Getafe-deskundige' Gudelj adviseert Ajax: 'Ze kunnen Getafe veel pijn doen'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 07:52do 27-02-2020 om 07:52

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 08:12do 27-02-2020 om 08:12

Ajax-opponent Getafe is te verslaan, weet oude bekende Nemanja Gudelj: de Serviër speelde zondagmiddag negentig minuten mee tijdens Getafe-Sevilla en nam met zijn ploeg een 0-3 overwinning mee uit het Coliseum Alfonso Pérez. Tegenover Ajax Showtime gaat hij hier dieper op in.

Gudelj beaamt dat Getafe een lastig te bespelen team is, dat echter met de eigen wapens bestreden kan worden. "Waar ze moeite mee hebben, en dat is gebleken, is wanneer ze tegenover een team staan dat min of meer dezelfde speelstijl toepast. Dus een team dat speelt met veel strijd, een team dat aandacht besteedt aan de tweede bal en altijd aan de restverdediging denkt", aldus de 25-voudig international van Servië.

De ex-Ajacied – tussen 2015 en 2017 onder contract in Amsterdam – dicht Ajax dan ook een goede kans toe om zijn 2-0 achterstand ongedaan te maken. "Wanneer je zelf compact staat en geen ruimte geeft aan die lopers (die opkomen vanaf het middenveld, red.), heb je zeventig procent van hun aanvallende kwaliteiten weggehaald", denkt Gudelj. "Met de kwaliteiten die Ajax heeft, kunnen ze Getafe veel pijn doen. Voetballend, maar ook zelfs in de counters."

Ajax treedt donderdag om 21.00 uur aan tegen de huidige nummer vijf van Spanje.

Poll

Gaat Ajax het in de return tegen Getafe alsnog redden?

(4571 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws