Boadu keek ogen uit in Johan Cruijff ArenA: 'Ik schrok dat ik zó vrij stond'

Boadu keek ogen uit in Johan Cruijff ArenA: 'Ik schrok dat ik zó vrij stond'

02-03-2020 13:14
77

Myron Boadu speelde een belangrijke rol in de 0-2 overwinning van AZ op bezoek bij Ajax. In de Johan Cruijff ArenA profiteerde de spits al snel van een fout van Daley Blind en zette hij de bezoekers op voorsprong.

Al in de vierde minuut wist Boadu het net te vinden tegen Ajax, dat veel ruimte weggaf aan de Almkaarders. Nadat Blind de bal in de opbouw zomaar inleverde kreeg Boadu alle gelegenheid om de score te openen. "Ik schrok zelfs dat ik zó vrij stond", blikt de AZ'er terug in gesprek met De Telegraaf. "Toen Midtsjø die pass van Blind onderschepte, keek ik nog eens om en kwam ik erachter dat er hélémaal niemand stond!"

Vervolgens bleef de spits oog in oog met Andre Onana uiterst rustig en zette hij AZ op voorsprong op aangeven van Midtsjø. "Fredrik had al gezien dat ik niet gedekt werd en gaf echt een hele goede bal. Daardoor kwam ik één-op-één te staan en kon ik afronden. Hij zat er lekker in."

Door de overwinning op Ajax staat AZ alleen nog op doelsaldo achter de koploper. Met nog tien wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand tien doelpunten en dus is een titel voor de ploeg van Boadu reëler dan ooit. "Ik vind gewoon dat we nu vol voor het kampioenschap moeten gaan. Het zit er gewoon in."