Coronavirus treft Ajax: assistent Poulsen en Schoenmaker moeten thuisblijven

Coronavirus treft Ajax: assistent Poulsen en Schoenmaker moeten thuisblijven

05-03-2020 20:28 Laatste update: 20:45
115

Het coronavirus heeft ook Ajax bereikt. Trainer Erik ten Hag kan zaterdag in de Eredivisie-wedstrijd bij sc Heerenveen niet beschikken over assistent Christian Poulsen. De Deen moet net als twee andere stafleden tot vrijdag 13 maart thuisblijven, meldt De Telegraaf.

Ajax besloot die preventieve maatregel te nemen, nadat Poulsen vrijdag op een verjaardagsdiner was en één van de andere aanwezigen vijf dagen later positief testte op het coronavirus. Ook inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en één van de fysiotherapeuten zijn uit voorzorg in quarantaine geplaatst, omdat zij bij de verjaardag aanwezig waren.

"Het klopt dat er drie medewerkers preventief thuis zitten", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis tegen de ochtendkrant. Hij benadrukt dat het een voorzorgsmaatregel betreft. "Het drietal heeft geen klachten. En als dat tot en met donderdag zo blijft, kunnen de medewerkers hun werk op de club weer hervatten." De taken van Schoenmaker worden waargenomen door zijn voorganger Björn Rekelhof. Of Ten Hag ervoor kiest om bijvoorbeeld Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag of Ajax O19-trainer John Heitinga mee te nemen naar Friesland, is nog onduidelijk.

Eerder op de dag meldden Deense media al dat oud-international Thomas Kahlenberg het coronavirus heeft opgelopen in Amsterdam. FOX Sports-analist Kenneth Perez weet dat hij bevriend is met Poulsen. Naar verluidt vierde Poulsen zijn veertigste verjaardag en waren daarom ook Schoenmaker en de fysiotherapeut aanwezig.

Voor Ajax en Ten Hag is de afwezigheid van de stafleden een tegenvaller. De Amsterdammers verkeren in een crisis na de uitschakeling in de Europa League en de KNVB Beker en de nederlaag tegen AZ in de Eredivisie-topper.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie