Hateboer verbaasd: 'Daar kwamen duizenden supporters op af, dat mag wel?'

Hateboer verbaasd: 'Daar kwamen duizenden supporters op af, dat mag wel?'

13-03-2020 12:22
7

Hans Hateboer schreef deze week geschiedenis door met Atalanta Bergamo de kwartfinale van de Champions League te bereiken, maar deed dat wel in een leeg stadion. Vanwege het coronavirus waren tegen Valencia geen fans welkom. Een vreemde gewaarwording, stelt de rechtsback.

"Je hoort letterlijk alles wat iedereen zegt, wat de coach schreeuwt vanaf de kant. Het maakte de communicatie op het veld wel een stuk gemakkelijker, maar nee, leuk was het zeker niet", zegt Hateboer tegen het Dagblad van het Noorden. "Ik snap de situatie rond de veiligheid, maar ik ben meer voorstander van uitstel van het programma zoals nu in Nederland gebeurt dan van spelen zonder publiek. Je voetbalt toch voor de fans?"

Wedden

Meer odds

"Ik begreep dat er een dag voor de wedstrijd nog een groot stratenfestival in Valencia gaande was, waar vele duizenden mensen op afkwamen", vervolgt Hateboer. "Toen wij met de bus arriveerden bij het stadion, werden we ook verwelkomd door twee-, drieduizend supporters. Dat mocht allemaal schijnbaar wel, maar in het stadion bleef het leeg. Dat is toch bijzonder."

Inmiddels is Hateboer ook in Bergamo aan huis gekluisterd. Het dagelijks leven in Italië ligt stil door het virus. "Twee weken geleden leefde iedereen hier nog gewoon buiten alsof er niets aan de hand was, maar inmiddels lijkt het haast wel of er een avondklok is ingesteld. Het is op dit moment echt uitgestorven op straat. Je mag alleen nog voor noodzakelijke dingen de deur uit, zoals boodschappen bij de supermarkt en het uitlaten van de hond."

Hateboer ziet de bui al hangen voor Atalanta, dat aan een droomseizoen bezig is. "We staan in de kwartfinale van de Champions League en staan er in de competitie ook goed voor, maar wat als we het niet af kunnen maken, als we de kroon niet op het werk kunnen zetten?"