Spelers van Feyenoord hebben meldplicht: Lijkt me ook logisch

Spelers van Feyenoord hebben meldplicht: "Lijkt me ook logisch"

15-03-2020 16:43
23

De spelers van Feyenoord gaan er gewoon vanuit dat ze zich maandagochtend om 08.30 uur op de club moeten melden voor de training, tenzij er door de overheid andere maatregelen worden aangekondigd. Assistent-trainer Cor Pot vertelt dat aan RTV Rijnmond.

"Normaal gesproken is dat de bedoeling, maar we wachten op groen licht", zegt Pot tegen RTV Rijnmond. "Er is gezegd dat we dit weekend vrij hadden en overleg zouden hebben over maandag. Dat moet nog gebeuren. Dat gaat via de medische staf. Ik neem aan dat Casper van Eijck (medische staf, red.) daar leidend in is. We hebben nog niks gehoord, maar we gaan er gewoon vanuit dat we om half negen op de club zijn, maar je weet niet wat er gebeurt."

Feyenoord zat in een goede flow, maar Pot is niet bang dat dat ineens in gevaar komt omdat er nu even niet gespeeld wordt. "Daar moeten we niet te zwaar aan tillen. We gaan gewoon door op dezelfde manier zoals we zijn begonnen. We kunnen zo ook opnieuw beginnen. Dit is zó belangrijk voor iedereen. De gezondheid gaat boven alles. We nemen geen enkel risico."

"We hebben contact in de groepsapp en iedereen moet 's morgens en 's avonds sowieso een locatiemelding doen", zegt Pot. "Dat is goed. Er wordt genoeg aandacht aan besteed. Ik vind dat dit heel professioneel gaat. Het lijkt me logisch dat iedereen laat weten waar ze zijn. Ze mogen ook niet naar het buitenland, maar dat lijkt me ook logisch. Het is ook onmogelijk, want alles is gesloten."