Kabinet neemt verdere maatregelen, Eredivisie ligt langer stil

Kabinet neemt verdere maatregelen, Eredivisie ligt langer stil

15-03-2020 17:49 Laatste update: 18:58
133

Het kabinet neemt verdere maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Sportclubs worden tot 6 april gesloten, zo werd zondagmiddag bekend op een ingelaste persconferentie.

De KNVB legde het voetbal al tot 31 maart stil, maar door de nieuwe maatregel gaat er ook een streep door de eerste voetbalweek in april. Naast sportclubs gaan ook eetgelegenheden, cafés en scholen dicht. Het kabinet constateerde dat niet iedereen gehoor gaf aan het advies om publieke ruimtes te vermijden. Mensen zochten de terrasjes op en gingen zaterdagavond op stap.

Het kabinet verwacht niet dat dit de laatste maatregel zal zijn tegen het coronavirus, maar van een lockdown is nog geen sprake. Andere landen liggen volledig stil, echter blijven de winkels in Nederland gewoon open. 

Ajax kondigde al aan dat de jeugdopleiding tot 31 maart dicht gaat. Volgens De Telegraaf hebben het eerste elftal en Jong Ajax op maandag gewoon een training gepland staan. Het is niet duidelijk hoe de clubs de komende periode in gaan vullen. Zeker is wel dat er in ieder geval nog drie weken geen wedstrijden gespeeld gaan worden.